Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Grafisk profil


Tillsammans är vi Svensk volleyboll

Vår vision är att bli Sveriges mest offensiva och expansiva idrott. Som ett led i det arbetet har vi tagit fram en grafisk profil. Svensk volleyboll är det samlande varumärket för alla spelformer av volleyboll, beachvolley och snowvolley, på alla nivåer från landslag till kidsvolley. Varumärket delas av hela rörelsen, det vill säga såväl spelare och ledare, som förtroendevalda och publik. 

Symbolen för Svensk volleyboll, logotypen, är den visuella grunden för en stark och enhetlig kommunikation i alla olika verksamheter och identiteter inom ramen för Svensk volleyboll.

Ett konkret mål är att logotypen för Svensk volleyboll ska finnas med som garant i så många sammanhang som möjligt. Vi har mycket att vinna på att bli starkare tillsammans. Samtidigt har alla föreningar sitt eget uttryckssätt och egna identiteter som ska bevaras. Med den grafiska profilen kan klubbarna visa en tillhörighet och samhörighet till Svensk volleyboll.

Den grafiska profilen har skapats tillsammans med kommunikationsbyrån Krux & Co. Under 2011 arbetade projektgruppen fram förslag, som sedan förankrades inom volleybollrörelsen.

Låt dig bli inspirerad av hur vi tillämpar vår visuella identitet. I vår fickfolder, "En del av ett rikt liv", kan du läsa mer om våra tankar och idéer kring den grafiska profilen.

Vill du ha en bunt foldrar att dela ut i din förening eller i ditt distrikt. Kontakta This is a mailto link eller This is a mailto link.

Ladda ner logotypen

Här finns Svensk volleybolls logotyp för nedladdning. OBS! Läs anvisningarna innan du laddar ner logotypen.

Logotypen finns i flera utföranden. Grundversionen är den stående med blå platta. Den finns också med vit platta bakom, för anvädning mot mörka bakgrunder.

När du har en ljus bakgrund ska du använda logotypen med blå platta. När bakgrunden är mörk använder du logotypen med vit platta. Du får aldrig använda den vita plattan mot ljus bakgrund! De liggande versionerna av logotypen används endast i de fall där utrymmet är begränsat på höjden.

Ladda ner loggan i EPS-format
- Stående logotyp med blå bottenplatta
- Stående logotyp med vit bottenplatts
- Liggande logotyp med blå bottenplatta
- Liggande logotyp med vit bottenplatta
OBS! Läs 
anvisningarna innan du laddar ner logotypen.

Om du behöver en logotyp i annat format är du välkommen att höra av dig till This is a mailto link eller This is a mailto link.

Typsnitt

I den grafiska profilen finns profiltypsnitt och alternativtypsnitt. Med profiltypsnitten eftersträvar vi en unik särprägling i identiteten och har valts för att spegla det uttryck vi vill koppla till kärnvärdena. I första hand används profiltypsnitten, men i de fall det inte är möjligt finns det möjlighet att använda alternativtypsnitt.

Profiltypsnitt
Rubriker - Neo Sans Std Medium  
Ingresser - Helvetica Neue Light
Brödtext - Bembo regular

Alternativtypsnitt
Rubriker - Arial Bold
Ingresser - Arial Regular
Brödtext - Times New Roman Regular 

Uppdaterad: 06 MAJ 2020 11:31 Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info