Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Spelschemat


Spelschemat kommer att vara fullt ut planerat och publicerat 28 april, men fram till dess kommer du att kunna följa utvecklingen, använd gärna qr-kod. Alla lag får spela minst tre matcher i gruppspelet och minst två i slutspel. Alla lag går vidare till slutspel där alla spelar till samtliga lag spelat sig fram till en placering.

Det blir sammanslagning av klasser, trots att antalet lag ökat så mycket. Gränsen har satts vid 7 lag eller färre för att sammanslagningar ska ske. Flickor U13 Svart går ihop med U13 Röd under namnet Röd/Svart. Även i U13 pojkar sker samma sak, att den röda och den svarta går ihop till Röd/Svart. Slutligen blir det två klasser i U15 Pojkar. Dels en Röd/Svart och dels en Blå/Grön.

Starttider är ett riktmärke

Starttider på matcherna är, förutom dagens första match, bara ett riktmärke tidsmässigt. Alla matcher startar med löpande matchstart. När match 1 tar slut ska alla inblandade lag för match 2 vara på plats och matchen ska gå igång.

U13 spelar i västra Örebro: Mellringe, Risbergska och Tegelbruket.

U15 och Level 4 i östra Örebro: Idrottshuset, Birgittaskolan, Gih, Tullängen, Adolfberg samt under lördagen även Oscaria.

Seedning på geografi

Seedning är ett kärt ämne för många. Det är i princip omöjligt att seeda i de här åldrarna. Dels har lag från olika delar av landet inte mötts, dels är det olika lagkonstellationer vid olika tillfällen. Därför är det till största delen seedat på geografi.

Räkna med att det framförallt under söndagen kommer att bli stressigt runt lunch. Mest för de lag som förlorar sina matcher eftersom förlorande lag som regel dömer matchen efter. Tips är att i möjligaste mån dela upp sig och kanske kan medresta föräldrar hjälpa ledaren med dömningen.

Hela schemat kommer att vara publicerat den 28 april. Men fram till dess kommer man att kunna följa utvecklingen. Först kommer gruppindelning så att du kan se vilka lag ditt lag ska möta, därefter kommer gruppspelsschema, följt av funktionärschema för gruppspelet och avslutningsvis schema för slutspel.

Lagen dömer själva

Dömningar sker av lagen i samtliga matcher. Det är enkelt att se i gruppspelet medan funktionerade lag i slutspelet faller ut efter spelad match. Första omgången i slutspel döms efter hur det gått i gruppspel och därefter är det för det mesta förlorande lag som dömer. Observera att det är lagen skyldighet att kontrollera.

Licens krävs för alla spelare

Du har väl kollat så att samtliga spelare har licens? Förutom att det är ett krav för att få delta finns även en olycksfallsförsäkring i licensen. Tips, titta noga på spelklarlistorna, så att alla spelare finns med där.

Kolla spelschemat

Spelschema är färskvara varför det som gäller på fredag kväll kanske inte gäller på lördag morgon. Håll koll via webben på http://www.profixio.com/resultater/mikasa-challenge-2015. Det kommer inte att finnas spelschema på papper utan det är digital koll som gäller. Här är qr-koden.

QR-kod MC

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:10 Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info