Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Hej!

Vi har en spännande och förhoppningsvis glädjefylld helg framför oss. I år är det rekordmånga lag som kommer till Mikasa Challenge i Örebro. Med 267 lag anmälda tangerar vi ramarna för vår kapacitet vad gäller logistik, spelscheman och praktiska detaljer. Det är många som jobbat hårt för att få allting att stämma. Ni ledare som kommer till Örebro är viktiga budbärare för att skapa förståelse och tålamod så att era lag och andra ska få en så fin och rolig upplevelse som möjligt.

 

Sist men inte minst så ber vi alla att tänka på att det är barn som dömer matcherna, och givetvis ska de bli uppmuntrade och inte utskällda för sina domslut.

 

Varmt välkomna till Örebro, och Sveriges största volleybollturnering för ungdomar!

Spelschemat är preliminärt

Det kan komma att bli förändringar i schemat och det kan mycket väl vara så att det som gäller på fredag kväll inte gäller på lördag morgon. Default är minst tre gruppspelsmatcher och minst två matcher i slutspel för samtliga lag. Se spelschema.

Läs mer

Ledare

Det är ett krav att samtliga lag åtföljs av en vuxen ledare! Förutom att vara ansvarig för att lagen ska fungera på ett bra sätt, ligger en mycket viktig uppgift i att bistå vid lagets funktionärsuppdrag.

Funktionärer slutspel

Så när som på första omgången på söndag morgon är det i princip alltid förloraren som dömer i matchen efter. Om lag x spelar mot lag y i match 1 och lag y förlorar matchen så ska lag y döma match 2. OBS, detta gäller även om det är en annan klass som spelar matchen efter.

Läs mer

Spelet kan krocka med lunchen

Alla lag kommer att få tillfälle att äta lunch. Under gruppspelet planerar lagen så gott det går efter sina ungefärliga tider för spel och dömning. Under söndagen blir det tightare för de lag som förlorar eftersom default är att man dömer efter match man förlorat. 

Läs mer

Att läsa slutspelsschema

I slutspelet flyttas lagen in i olika slutspel beroende på resultat från gruppspelet. Även väl inne i slutspelet flyttas lagen vidare allt längre in i turneringen.

Läs mer

Finalpass

Nytt för året är att det kommer att gå samlade finaler för U15-klasserna. Dessa spelas i Idrottshuset plan 7-9 på söndag. Preliminär starttid är 15.45-16.00. 

Logi

Alla deltagare bor på fyra olika skolor i Örebro. Frukost och middag ska alla äta vid sin logi. Viktigt att inte äta någon annanstans! Undantaget är ni som bor på Bruket – ni äter på Karl Johans skola. Se i listan var din förening ska bo!

Läs mer

Invigning med landskamp

Fredag den 1 maj inviger vi årets Mikasa Challenge. Höjdpunkten är en herrlandskamp mellan Sverige och Norge. Herrlandslaget genrepar inför sluttampen på EM kvalet som startar två veckor senare med två avgörande matcher mot Estland. 

Läs mer

Inmarsch på landskampen

Det kommer att bli en inmarsch för alla föreningar inför landskampen. En spelare från varje förening får vara med på inmarschen. Vi ber att ni skickar klubbnamn och namn på personen kommer att ropas upp. Skicka informationen till oss på This is a mailto link. Samling 18.30 i Stora Hallen.

Volleybollerbjudanden hos Base Sport i Örebro

Svensk volleybolls samarbetspartner på volleybollutrustning, Base Sport AB, finns på plats med många fina erbjudande under Mikasa Challange.

Läs mer
Svenska Volleybollförbundet | Trålgränd 2 11668 Stockholm | 086403050 |