Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Spelschemat


Spelschemat kommer att vara fullt ut planerat och publicerat 1 maj, men fram till dess kommer du att kunna följa utvecklingen, använd gärna qr-kod. Alla lag får spela minst tre matcher i gruppspelet och minst två i slutspel. Alla lag går vidare till slutspel där samtliga lag spelar sig fram till en placering.

Det blir sammanslagning av klasser. Gränsen har satts vid 7 lag eller färre för att sammanslagningar ska ske. Level 4 och Level 7 blir en klass per level. Level 6 Flickor Grön och Blå går ihop till Blå/Grön. Pojkarna i Level 6 spelar i en klass.

Starttider är ett riktmärke

Starttider på matcherna är, förutom dagens första match, bara ett riktmärke tidsmässigt. Alla matcher startar med löpande matchstart. När match 1 tar slut ska alla inblandade lag för match 2 vara på plats och matchen ska gå igång osv.

Hallar och banor kommer att visas i det preliminära spelschemat vid publicerandet.

Seedning på geografi

Seedning är ett kärt ämne för många. Det är i princip omöjligt att seeda i de här åldrarna. Dels har lag från olika delar av landet inte mötts, dels är det olika lagkonstellationer vid olika tillfällen. Därför är det till största delen seedat på geografi.

Publicering

Först kommer gruppindelning att falla ut. Då kan du se vilka lag ditt lag ska möta, därefter kommer gruppspelsschema, följt av funktionärschema för gruppspelet och avslutningsvis schema för slutspel.

Lagen dömer själva

Dömningar sker av lagen i samtliga matcher. Det är enkelt att se i gruppspelet medan funktionerade lag i slutspelet faller ut efter spelad match. Första omgången i slutspel döms efter hur det gått i gruppspel och därefter är det för det mesta förlorande lag som dömer. Observera att det är lagen skyldighet att kontrollera.

Räkna med att det framförallt under söndagen kommer att bli stressigt runt lunch. Mest för de lag som förlorar sina matcher eftersom förlorande lag som regel dömer matchen efter. Lagen delar upp sig och med hjälp av ledare och medresta föräldrar funkar det säkert bra med dömningen även vid lunchtid.

Licens krävs för alla spelare

Du har väl kollat så att samtliga spelare har licens? Förutom att det är ett krav för att få delta finns även en olycksfallsförsäkring i licensen. Tips, titta noga på spelklarlistorna, så att alla spelare finns med där. Om inte, det finns tid kvar.

Kolla spelschemat

Spelschema är färskvara varför det som gäller på fredag kväll kanske inte gäller på lördag morgon. Håll koll via webben!. Det kommer inte att finnas spelschema på papper utan det är digital koll som gäller. Här är qr-koden.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


 SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info