Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Spelschemat är preliminärt

Det kan komma att bli förändringar i schemat och det kan mycket väl vara så att det som gäller på fredag kväll inte gäller på lördag morgon. Default är minst tre gruppspelsmatcher och minst två matcher i slutspel för samtliga lag.

Spelschemat finns digitalt här:

http://www.profixio.com/matches/mikasachallenge2016

Spelet med Levels är nytt och det är första gången som det används vid denna tävling. Kommer självklart att vara lite svårt så här i början men i det stora hela ska det gå bra. Mer om levels här.

 

 

Läs mer

Ledare

Det är ett krav att samtliga lag åtföljs av en vuxen ledare! Förutom att vara ansvarig för att lagen ska fungera på ett bra sätt ligger en mycket viktig uppgift i att bistå vid lagets funktionärsuppdrag.

Som ledare för barn- och ungdomslag vid Mikasa Challenge är du ett föredöme och ska naturligtvis agera på sportsligt och etikst korrekt sätt. Här är några ledord för Mikasa Challenge; Plansch från Sisu Idrottsutbildarna

Funktionärer slutspel

Så när som på första omgången på söndag morgon är det i princip alltid förloraren som dömer i matchen efter. Om lag x spelar mot lag y i match 1 och lag y förlorar matchen så ska lag y döma match 2. OBS, detta gäller även om det är en annan klass som spelar matchen efter.

Undantag är där lag ingår i en ny femlagsgrupp som baseras på lördagens gruppspel.

Första omgången söndag morgon, där hämtas funktionärer från gruppspelet. I schema står det exempelvis "2:an i grupp 2". Efter att grupperna är klara, lördag eftermiddag/kväll faller lag ut i slutspelet och då byts "etiketten" ut mot lag.

Spelet kan krocka med lunchen

Alla lag kommer att få tillfälle att äta lunch. Under gruppspelet planerar lagen så gott det går efter sina ungefärliga tider för spel och dömning. Under söndagen blir det tightare för de lag som förlorar eftersom default är att man dömer efter match man förlorat.

Kanske kan medföljande föräldrar hämta matlådor eller till och med ställa upp och döma. Vi ber om förståelse och lovar att göra allt vi kan för att kombinationen mellan matpaus och spel ska bli så gynnsam som möjligt.

Håll noga koll på ditt lags funktionärskap. Speciellt viktigt att ha koll på om laget är inblandad i söndagens första omgång, antingen för att spela eller för att döma.

Att läsa slutspelsschema

I slutspelet flyttas lagen in i olika slutspel beroende på resultat från gruppspelet. Även väl inne i slutspelet flyttas lagen vidare allt längre in i turneringen.

Första matcherna står i schemat exempel "1:an Gr. A – 2:an Grp B". Den matchen har en etikett, exempel "Kvart 1". När matchen är spelad flyttas lagen antingen som "Seg. 995” eller ”Förl. 995”. Så håller det på turneringen igenom.

Läs mer

Finalpass

Ett försök med samlade finaler görs även i år. Blir 3 stycken finaler som kommer att gå söndag eftermiddag. Level 7, Level 6 Flickor Svart och Level 6 Pojkar. Dessa spelas i Idrottshuset plan 7-10 på söndag. Starttiderna sätts lördag kväll men även då kommer det att vara preliminärt.

Logi

Alla deltagare bor på olika skolor i Örebro.

Frukost och middag ska alla äta vid sin logi. Viktigt att inte äta någon annanstans!

Login är öppen/bemannad från fredag 16.00 – lördag 10.00. Undantag är Rudbecksskolan som är öppnar kl 17 fredag pga att det är en vanlig skoldag.
Login är stängd mellan 10.00 – 16.00 under lördagen.
Login åter öppen/bemannad från kl 16.00 på lördagen till 10.00 på söndagen.

Läs mer

Deltagarlistan

Deltagarlista ska lämnas in, av samtliga lag! OBS, görs vid incheckningen och i två ex per lag.

Dubbla listor beror på att brandskyddsmyndigheten ställer det kravet samt så klart att det ska gå att komma i kontakt i fall det skulle hända något.

Skriv ut listan innan ni åker och se till att den är färdigifylld vid incheckningen. Bra sätt för ditt lag att smidiagare checka in.

 

Här hittat du deltagarlistan.

Volleybollerbjudanden hos Base Sport i Örebro

Svensk volleybolls samarbetspartner på volleybollutrustning, Base Sport AB, finns på plats med många fina erbjudande under Mikasa Challange.

–Vi har med oss massor av bra volleybollprylar till Örebro säger Gunnar Kärrbrant från Base Sport. Bland annat  Svensk volleybolls nya supportertröjor som vi börjar sälja redan under fredagens landskamp.

Svenska Volleybollförbundet | Trålgränd 2 11668 Stockholm | 086403050 |