Hoppa till sidans innehåll

2019/20


Information inför anmälan av lag till seriespel 2019/20

Först av allt vill vi rikta ett jättestort tack till er alla för den gångna säsongen. Denna säsong har inneburit att även lag och klubbar som inte spelar i Elitserien fick möjligheter att synas och marknadsföra sig själva på ett helt nytt sätt. Goda exempel är

Division 1 Södra damer: http://svbf-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=108

Division 2 Norra damer: http://svbf-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=111

Säsongen 2019/20 kommer att innebära ytterligare förbättringar.

Anmälan Precis som inför 2018/19 ska samtliga klubbar anmäla sina lag till den kommande säsongens seriespel.

Lag ska anmälas till den plats i seriesystemet för 2019/20 som sluttabellerna 2018/19 anger.

Det görs i profixio och är enkelt att utföra. En manual ligger direkt på föreningens öppningssida i profixio för den som vill läsa på innan anmälan görs.

I samband med anmälan, klicka upp laget och lägg redan nu in/byt kontaktperson. Är mycket viktigt att klubbarna vet vem man ska kontakta för att förhandla om matchtiderna.

Önskemål Det finns en möjlighet att lämna in önskemål i samband med anmälan. Kanske genomgår laget en större generationsväxling varför klubben vill gå ner en nivå eller att man inte vill få upp ett reservlag på en högre nivå.

Föreningar kan även lägga in önskemål om samma (eller oilka) lottningssiffra inom klubben för att lagen ska få hemmamatcher samma helger. Notera att detta enbart går att göra om det är lika många lag i serierna eftersom omgångarna skiljer sig åt beroende på antalet lag i de olika serierna.

För division 2 serierna finns möjlighet att spela med sammandrag. Tre lag spelar två matcher under en dag, totalt tre matcher. Se div 2 Norra damer (länk ovan). Ange intresse av detta spelsätt vid anmälan av laget.

Det går även bra att lämna intresse om uppflyttning ifall vakanser uppstår.

Anmälan nya lag På samma sätt görs anmälningar av nya lag. Både för de klubbar som vill få med fler lag i seriesystemet som nyanmälningar från föreningar som inte haft lag säsongen 2018/19.

Division 3 Vi hoppas och tror på fler lag även till den kommande säsongen och då speciellt fler Division 3 serier. Division 3 spelas alltid i sammandragsform (se ovan) och förutom att det då blir lägre kostnader går det åt färre helger vilket säkert passar många som inte kan vika varje helg åt att spela seriematcher.

Avanmälan I princip blir lag som inte anmäls avanmälda efter deadline. Det är ändå bra med ett mail till This is a mailto link ifall det redan nu står klart att lag ska avanmälas.

Deadline 15 maj eller tidigare (gärna långt tidigare) ska lag vara anmälda.

Serieplaneringen inför 2019/20 Arbetet med den kommande säsongen är planerat att påbörjas under vecka 20-22. Preliminära serier publiceras då i profixio och fakturering sker av avgifterna för seriespelet.

Seriespelet startar helgen v39.

Klubbarna lägger in matchdata i form av hall, datum och tid för matchstart. Notera att default i profixio är lördagar men att det är fritt fram att spela lördag eller söndag. Behöver matchen flyttas från ursprungshelg ska motståndare godta detta och mailtråden skickas till This is a mailto link. Önskemålet är att matchplaneringen, inklusive att matchdata, läggs in i profixio före midsommar med definitiv deadline den 10 september.

Under andra halvan av augusti kommer serierna upp i dataproject och klubbarna kan då komma igång med att förbereda lagen via ”club area” / ”team area”. Information kommer att läggas ut när det drar ihop sig.

Styrdokument för seriespelet - Tävlingsbestämmelser 2019/20 - Ekonomiska bestämmelser 2019 - Spelets regler Dessa är tillgängliga två klick bort på volleyboll.se/om oss/dokumentbank.

Mer info önskas?, maila till This is a mailto link.

Uppdaterad: 20 DEC 2018 13:02 Skribent: Svensk volleyboll
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info