Hoppa till sidans innehåll

Stefan Bernström dömer i EM-slutspelet

27 AUG 2019 18:40
Svenske elitdomaren Stefan Bernström har blivit utsedd till en av de domare som ska döma herrarnas EM-slutspel, CEV Eurovolley 2019. Slutspelet startar den 12e september och finalen spelas den 29e september i Paris.
  • Skapad: 27 AUG 2019 18:40

Det är första gången sedan 90-talet en svensk domare har fått den stora äran att döma ett EM-slutspel för seniorer och detta trots att Sverige inte deltar i slutspelet. Konkurrensen är stor då endast 24 av 400 europeiska elitdomare får chansen att döma i EM. Stefan kommer inledningsvis att döma i grupp D innehållande Holland, Polen, Tjeckien, Ukraina, Estland och Montenegro. 

- Det visar att Stefan har ett gott rykte i volleybolleuropa, eftersom han har kvalificerat sig till detta uppdrag trots att Sverige inte deltar i slutspelet, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.

- Jag har fått besked om att jag ska stanna i Holland under gruppspelet och åttondelsfinalerna som pågår fram till den 24 september. Det känns självklart både smickrande och utmanande att få döma den finaste turneringen i Europa, säger Stefan Bernström, till volleyboll.se.

- Det känns bra att Svensk volleyboll får fram bra domare på högsta internationella nivå och det visar att kvaliteten på våra svenska domare är bra, kommenterar Hans Almqvist, referensgrupp domare.

- Vi önskar Stefan lycka till i Holland, med förhoppning om att han även får chansen att döma i finalspelet, fortsätter Almqvist.

Årets EM-slutspel för herrar samarrangeras av Frankrike, Holland, Belgien och Slovenien.

 

FAKTA EM:

CEV Eurovolley 2019 Men pågår 12-29 september. Mästerskapet samarrangeras av Frankrike, Holland, Belgien och Slovenien. Totalt har 24 lag kvalificerat sig till EM-slutspelet för herrar.

CEV Eurovolley 2019 Women startade 23 augusti och pågår till och med 8 september. Mästerskapet samarrangeras av Turkiet, Polen, Ungern och Slovakien. Totalt har 24 lag kvalificerat sig till EM-slutspelet för damer. 

 

SVENSKAR UNDER EM:

Stefan Bernström – domare grupp D herrar

Agneta Elmegård – presskoordinator grupp B damer

 

LÄNKAR:

https://eurovolley.cev.eu/en/women/

https://eurovolley.cev.eu/en/men/

Skribent: Adrian Norrby
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info