Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se

Ny regelbok för volleyboll

2017-09-25 15:46
Svensk volleyboll kan i dag presentera en purfärsk översättning av Internationella Volleybollförbundets (FIVB) nya regelbok för volleyboll.
  • Uppdaterad: 2017-09-25 15:46

Den allra senaste upplagan av regelboken avser perioden 2017 - 2020. Översättningsarbetet har, som så många gånger förut, utförts av Klas Hejdenberg, sakkunnig i Referensgruppen domare.

- Jag har varit en del av Svensk volleybolls domaradministration i över 30 år och det här är väl den sjunde eller åttonde upplagan av FIVB:s regelbok jag översätter. Vi gör det här för att förenkla för alla - det blir helt enkelt lättare att tolka volleybollens regler om man läser dem på svenska, säger Hejdenberg, som utöver sitt engagemang i referensgruppen också agerar Referee Delegate åt Europeiska Volleybollförbundet (CEV).

Boken är översatt ord för ord, regel för regel och har sedan gått igenom både korrektur och diskussion i samband med elitdomarkonferensen som hölls för några veckor sedan.

Den nya regelboken finns tillgänglig via den här länken. Regelkommentarer publiceras inom kort.

Avslutningsvis vill Svensk volleyboll framföra ett stort tack till Klas Hejdenberg för hans fina arbete med översättningen.

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info