Hoppa till sidans innehåll

Lorne Sawula gästspelade med workshop under lördagens landskamp

11 JUN 2019 15:01
I helgen spelade det svenska damlandslaget mot Slovakien i Umeå Energi Arena. Innan European Golden League-landskampen höll tidigare förbundskaptenen och erfarne volleybolledaren Lorne Sawula en uppskattad workshop om ledarskap.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2019 15:01

Lördagens landskamp mot Slovakien gästades av två tidigare förbundskaptener i svensk volleyboll då både Lorne Sawula och Tina Celinder Nygren var på plats i Umeå Energi Arena. Sawula bjöd dessutom in till en workshop innan matchen då han delade med sig av sina erfarenheter från tränaruppdrag runt om i världen. Celinder Nygren, som tog över det svenska damlandslaget efter Sawula, var en av deltagarna på plats.

Lorne Sawula var förbundskapten för Sveriges damlandslag under tiden 1997-2001 och har sedan dess varit mentor och inspirationskälla för våra landslagstränare. Han var även förbundskapten för Kanada landslaget 1982-1988 respektive 2001-2005. Bland de största framgångarna hittar man OS 1984 då han var coach för det kanadensiska damlandslaget under de olympiska spelen i Los Angeles. Dessutom har han varit tränare för England, Schweiz, Australien och Costa Rica samt suttit i Internationella förbundets Coaches’ Commission i många år. Under lördagen hade vi det stora nöjet att bjuda in delar av ledare, tränare och andra kulturbärare på plats under landskampen i Umeå Energi Arena till en workshop där Sawula delade med sig av sina mångåriga erfarenheter från volleybollens värld.

- Lorne var väldigt generösa i att dela med sig av sina erfarenheter genom åren och tog bland annat upp hur de utvecklade volleybollen i Kanada genom ungdomsserierna de tog fram, säger svensk volleybolls ordförande Lennart Neovius som var på plats under workshopen.

Under Sawulas tid som ledare inom kanadensisk volleyboll har landet nämligen byggt ett framgångsrikt koncept för att utveckla ungdomsvolleybollen.

- Det var väldigt intressant att lyssna till hur de arbetat för att reformera ungdomsvolleybollen och hur ungdomsserierna togs fram för att skapa en konkurrenskraftig miljö för utveckling av unga spelare, fortsatte Neovius.

Efter den uppskattade workshopen fick de två tidigare svenska förbundskaptenerna tillsammans med workshopens övrigt inbjudna slå sig ner i Umeå Energi Arena och se det unga svenska landslaget ta emot Slovakien i European Golden League. Det blev dessvärre förlust för de svenska damerna men publiken fick applådera för såväl ett vunnet set samt tacka av Lorne Sawula som dessutom utsåg Wilma Andersson till MVP för dagen.

Vi önskar tacka Lorne Sawula för lördagens workshop och hans genomgående insatser för svensk volleyboll.

Workshop med Lorne Sawula.

Foto: Robert Boman.


Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info