Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Linköping redo för Europacupspel

12 NOV 2019 14:14
På onsdag radar regerande svenska mästaren Linköpings VC upp för match hemma i Linköpings Sporthall. Och det är inte vilken tillställning som helst. Här är det dukat för Europacupdrabbning med estländska ligamästaren Pärnu Võrkpalliklubi.
  • Skapad: 12 NOV 2019 14:14

Drabbningen är den första av totalt två lagen emellan och utgör den sista kvalomgången till 2020 års upplaga av CEV Volleyball Challenge Cup, en årligen återkommande klubblagsturnering som arrangeras av Europeiska Volleybollförbundet. Totalt 40 klubblag från 28 olika länder deltar i den prestigefyllda turneringen.

Det här är första gången på sju år som ett svensk klubblag testar vingarna ute på kontinenten. Senast det begav sig var när Lindesbergs VBK deltog 2012. Senast en Europacupmatch i volleyboll spelades i Östergötland var 2002 när Team Valla, som LVC då hette, slog Pafiakos från Cypern.

- Vi gör det här för våra spelare! Vi har spelat åtta SM-finaler på tio år och söker nya utmaningar. Det här bli en bra sådan. Vi ser fram emot att ta oss an Pärnu, säger Bo Kindgren, ordförande i Linköpings VC.

Vinnaren till 16-delsfinal

Onsdagens motståndare Pärnu VK är regerande ligamästare i Estland. Klubben har många inhemska spelare, men också ett gäng utlandsproffs från Ryssland, Lettland, Brasilien och England.

Matchen startar 19:00 och livescore rapporterar via den här länken! Returen i Pärnu spelas onsdagen den 27 november. Det lag som vinner kvalomgången kvalificerar sig för 16-delsfinal och får möte Mlados Ribola från kroatiska Kastela.

Linköping har glädjande nog sällskap av ytterligare en blågul representant i Europacupspelet. I motsvarande turnering på damsidan återfinns nämligen Engelholms VS. EVS slipper i sin tur kvalspel och kliver istället direkt in i slutspelet, där tyska ligatvåan Ladies in Black Aachen väntar i 16-delsfinal. Hemmamatchen spelas den 3 december i Kungsgårdshallen. Returen avgörs sedan den 18 december.

Vi önskar våra svenska klubblag lycka till med Europaäventyret!

13 nov | LINKÖPING vs PÄRNU | Challenge Cup (h)
19:00 | Linköpings Sporthall | Livescore

LÄNKAR
Officiell turneringssajt - herr
Officiell turneringssajt - dam
Livescore
Officiellt Facebookevenemang

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info