Hoppa till sidans innehåll

Engelholm är nordiska mästare!

11 FEB 2019 10:36
I helgen gick årets slutspel av Nordic Club Championship av stapeln i Ängelholm och hemmalaget Engelholm kammade hem ytterligare en titel när finalen vanns över norska TopVolley.
  • Skapad: 11 FEB 2019 10:36

Engelholm, som är regerande SM-vinnare på damsidan fyra år i följd, var på jakt efter ytterligare en titel när slutspelet av årets NCC gjordes upp under helgen. Slutspelet startade redan på fredagen och hemmalaget inledde med en vinst mot danska Team Köge men följdes senare upp av en förlust mot TopVolley med 3-1. Det vunna setet säkrade dock en plats i semin som gick av stapeln under lördagen. Då stod Bröndby för motståndet och siffrorna skrevs återigen till 3-1 men denna gång i Engelholms favör.

Under söndagen var det finaldags och chans till revansch då norska TopVolley återigen stod för motståndet. Denna gång skrevs siffrorna till 3-0 och setsiffrorna var övertygande 25–9, 25–20, 25–16. Engelholm, som tidigare vunnit NCC 2009 och 2010, kunde därmed tillskrivas ytterligare en titel.

- Det är möjligtvis vårt bästa set [det första] vi spelat den här säsongen. Det var grymt bra mot bra motstånd. TopVolley slog oss i fredags, vi hade en tuff match mot danska mästarna Bröndby i går [lördags]. Vi höjde oss ett snäpp och blev taggade på att ta revansch på norskorna. Tjejerna följde taktiken fullt ut, sa tränaren Patrick Aparicio till Helsingborgs Dagblad.

Närmast väntar ett kortare uppehåll för Engelholm innan de kliver in i Playoff-serien den 19 februari hemma mot Hylte/Halmstad.

Foto: Robert Boman.

Skribent: Johanna Alba
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info