Hoppa till sidans innehåll

Elitseriekval: Anmäl lag senast 1 mars

2018-02-26 16:20
Föreningar som vill delta i kval till Elitserien ska anmäla lag senast torsdagen den 1 mars.
  • Uppdaterad: 2018-02-26 16:20

Våren nalkas! Det betyder att både SM-slutspel och elitseriekval närmar sig. Lag som vill delta i kval till Elitserien (och som uppfyller tävlingsbestämmelsernas kriterier) ska senast torsdagen den 1 mars anmäla sitt intresse till Tävlingsledningen (This is a mailto link).

Hur många lag deltar?
Kval till Elitserien genomförs med minst tre och högst sex lag, varav högst två lag från Elitserien och högst fyra lag från Division 1.

Vilka lag får delta?
Representationslag i Division 1 som slutar på placering 1 eller 2 i respektive serie förbehålls plats i Elitseriekvalet. Tackar ett lag nej går frågan vidare till det lag som därefter rankar högst i den färdigspelade Division 1-serien.

RIG Falköping, föreningen bestående av spelare som studerar vid Svensk volleybolls riksidrottsgymnasium, deltar inte i elitseriekval.

Så spelas kvalet!
Kval till Elitserien genomförs som enkelserie under mars/april. De två lag som efter avslutad kvalserie rankar högst kvalificerar sig för nästa elitseriesäsong.

Krav på deltagande lag
Berörda föreningar från Elitserien ska före den 1 mars avsäga sig platsen om föreningen inte vill delta i kval till Elitserien. Förening som deltar i kval till Elitserien äger inte rätt att tacka nej till spel i Elitserien om föreningen

kvalificerar sig.

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info