Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman.

De här lagen gör upp om medaljerna i Senior-GP

20 JAN 2019 08:58
Under söndagen kan volleybollfans njuta av volleyboll i toppklass när medaljstriden ska avgöras i Senior-Grand Prix 2019. Åtta lag gör upp om medaljerna och prestigen i att avsluta GP med en vinst!
  • Skapad: 20 JAN 2019 08:58

Örebro mot Engelholm och Gislaved mot Hylte/Halmstad

Årets Senior-GP inleddes under lördagen med damernas semifinaler. Först ut var Örebros damer som besegrade Hylte/Halmstad i tre raka set. Amerikanskan Carly De Hoog stod för 21 poäng vilket var flest av alla på plan. De Hoog och Örebro möter under söndagen obesegrade Engelholm i finalen efter att även de vann i tre raka set. De åttafaldiga GP-mästarna, som nu går för det femte raka GP-guldet, slog ut fjärdeplacerade Gislaved som därmed gör upp med Hylte/Halmstad om bronset. 

Hylte/Halmstad mot Falkenberg och Örkelljunga mot Linköping

Herrarnas semifinaler inleddes under lördagen med att Hylte/Halmstad besegrade Örkelljunga i tre raka set. Philip Pettersson imponerade från sin centerposition och noterades för fyra blockpoäng och totalt tio pinnar, lika många som lagkamraterna Nicholas Goodell och Adam Bradbury. Lördagens sista semifinal slutade även den i tre raka set men här var det något överraskande Falkenberg som slog ut regerande mästarna Linköping. Bröderna Gruvaeus, Johan och Daniel, stod för tolv respektive elva poäng, och menade att ett finalspel var en bonus efter den oväntade semifinalvinsten. 

LIVESÄNDNINGAR – SÖNDAG 20 JANUARI
09.00 Bronsmatch dam: Hylte/Halmstad Volley vs Gislaveds VBK
11.30 Bronsmatch herr: Linköpings VC vs Örkelljunga VK
14.30 Final dam: Engelholms VS vs Örebro Volley
16.30 Final herr: Hylte/Halmstad Volley vs Falkenbergs VBK

För mer information om årets GP - besök www.grandprixvolleyboll.se och Svensk Volleybolls Facebooksida där vi bland annat lagt upp segerintervjuer från lördagens semifinaler.

Foto: Robert Boman.

 

Skribent: Johanna Alba
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info