Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


Idrottslyftet är en satsning på svensk barn- och ungdomsidrott. Regeringen har sedan starten 2007 årligen avsatt 500 miljoner kronor till idrotten. Medlen till Svensk volleyboll har sjunkit sedan starten men vi har fortfarande möjlighet att stötta de föreningar som vill genomföra nya projekt eller utveckla sin verksamhet.

 

Syfte och mål 2016-2019
Det övergripande syftet med idrottslyftet är att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldern 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande i föreningsidrotten. Mål är att samtliga SF, utifrån sina unika behov, vid programperiodens slut har utvecklat sin verksamhet för barn och unga mellan 7-25 år.

Organisationer där föreningen kan söka idrottslyftsmedel
Förutom idrottslyftsmedel från Svensk volleyboll kan din förening ta del av medel från RF:s distriktsförbund och SISU idrottsutbildarnas idrottsförbund. Deras uppdrag i idrottslyftet 2016-2019 är att hjälpa föreningar med insatser som går i linje med de utvecklingsbehov som Svenska Volleybollförbundet har identifierat samt att genomföra idrottsövergripande insatser, som t ex gagnar idrottsutvecklingen i särskilda områden eller för särskilda målgrupper.Vilka sökmöjligheter som finns och vilka villkor som gäller varierar från distrikt till distrikt. Besök därför ditt distrikts hemsida för att få mer information.

Kontaktpersoner hos distrikten

Anläggningar

Inom ramen för idrottslyftet finns goda möjligheter till stöd för att skapa nya anläggningar för att idrott ska kunna bedrivas. Perfekt för bl.a. beachvolleyanläggningar. Ansökan görs hos Distriktsförbunden (DF).

 

 

Uppdaterad: 15 FEB 2017 15:28 Skribent: Svensk volleyboll

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info