Hoppa till sidans innehåll

Försäkringsinformation


Svenska Volleybollförbundet har från den 1 januari 2015 IF som försäkringsgivare för sin licensförsäkring samt Folksam som försäkringsgivare för ledare, domare och övriga som är involverade i verksamheten utanför spelplanen.


Spelare

Licensförsäkringen i IF omfattar olycksfallsskada som drabbar den försäkrade(samtliga spelare licenserade i Svenska Volleybollförbundet oavsett ålder) under deltagande i match, uppvisning och gemensamt organiserad volleybollträning för den förening som den försäkrade har licens att representera eller vid förbundsaktivitet. Försäkringen gäller även under direkt färd till och från ovan angivna verksamhet inom Sverige och Norden.

 

Vid skada på spelare

Om du råkat ut för skada skall du först göra en skadeanmälan.
Amälan görs antingen via telefon 0771-815 818,
eller direkt på IFs hemsida via länken IF skadeblankett Olycksfall.
Ange försäkringsnummer: SP895452
Villkor olycksfallsförsäkring (PDF format).

Observera att för skada inträffad 31 december 2014 eller tidigare kontakta Euro Accident på telefon: 0771-105013 och ange avtalsnummer: 700103.

 

Ledare, domare och övriga funktionärer

Alla föreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet (RF) omfattas av RFs Grundförsäkring. Försäkringen innefattar ledare, tränare, domare, funktionärer och andra som utför ideellt uppdrag åt klubben även om de inte är medlemar i föreningen. Försäkringsgivare är Folksam. Försäkringen innehåller fyra delar som RF bedömt vara så viktiga att ingen förening skall vara utan dem:

  • Ansvarsförsäkring
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring för ledare och funktionärer
Viktigt att notera är att Grundförsäkringen inte innefattar:
  • Aktiva spelare
  • Personer som är avlönade av föreningen, dessa omfattas av LAF (Lagen om arbetsskadeförsäkring) och TFA (Trygghetsförsäkring vid arbetsskada)
  • Föreningens inventarier, byggnader, prissamlingar, idrottsmaterial, och datorer mm utan dessa måste försäkras separat via en kompletteringsförsäkring.
Uppdaterad: 31 AUG 2015 12:38 Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info