Hoppa till sidans innehåll

Spela utomlands


För att spela på World Tour, Europeiska touren eller annan utländsk tävling måste du som spelare ha en internationell beachlicens. Utöver det krävs en svensk beachlicens i en förening. Dessutom ska du fylla i flera blanketter och genomföra en hälsoundersökning.

Svensk licens
Din svenska förening licensierar dig som är spelare och gör det via FX

Internationell beachvolleylicens
Kostar 550 kr/st och det är din svenska förening som skall göra denna registrering via FX. Vi skickar fakturan till föreningen. 

Inför att spela utomlands så måste du vara inlagt i FIVB/CEV:s spelardatabas och ha ett unikt spelarnr, så du måste skicka in följande uppgifter till This is a mailto link, fullständigt namn, 12-siffrigt personnr, födelseort, epostadress, pass nr samt datum när passet är utfärdat och när det går ut. Efter vi har fått dessa uppgifter och registrerat dig i databasen skickat vi sedan dig ditt unika FIVB spelarnr.

För att få spela samtliag tävlingar så skall du som spelare ha gått igenom FIVB:s anti dopingprogram (Play it clean) som är en web baserad applikation. Du behöver ha ditt FIVB nr klart först för det använder du för att skapa ditt konto.

Play it clean hittar du här

Säsongen 2017

Tävlingar sanktionerade av FIVB

För att kunna delta i en sanktionerad FIVB tävling ska du fylla i en "BVB-01 NF Athletes commitment" samt ett hälsointyg "BVB 10 Health certificate" som skrivs under av en läkare. Dessa dokument skickar du till Svenska Volleybollförbundet, som i sin tur skickar in det till Internationella Volleybollförbundet, FIVB. Du mailar sedan vilka tävlingar du vill spela i till oss via This is a mailto link. Vi sköter sedan anmälan till FIVB. 

Du som anmält dig till en tävling har skyldighet att delta i den. Om du lämnar WO får du betala en straffavgift till FIVB som varierar, du som spelare är skyldig att veta vad som gäller för avanmälan och WO.

Tävlingar sanktionerade av CEV eller Nevza
Du som vill deltaga i sanktionerade CEV/Nevza tävlingar fyller i följande dokument "NF Athlete´s commitment & Health certificate" av Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Detta ska fyllas i och skickas in till Svenska Volleybollförbundet. 

Du mailar sedan vilka tävlingar du vill spela i till oss via This is a mailto link. Vi sköter sedan anmälan till CEV/Nevza. 

Och detta gäller enligt Svenska Volleybollförbundets tävlingsregler för Beachvolley att delta i dessa ovannämnda tävlingar för säsongen 2017;

Korrekt anmälan
Spelare som avser att delta på World Tour, CEV tävlingar, Nevza och utländsk homologerad nations tour måste anmälas till respektive tävling genom Svenska Volleybollförbundets försorg. Anmälan ska ske via mail och minst ett dygn före anmälningstidens utgång, alltid senast kl 12.00. Ligger sista anmälan på en lördag, söndag eller måndag ska anmälan göras senast torsdag 12.00. Alla kostnader för anmälan, resor och spel m m ligger på de enskilda spelarna.

Det är spelarens förenings skyldighet att alla formulär som ska skickas till arrangören och FIVB/CEV, via Svenska Volleybollförbundet, är korrekt ifyllda och inskickade i utsatt tid. Spelarens förening är ansvarig för att stå eventuella kostnader som kan föreligga ifall spelaren inte handlat på rätt sätt gentemot arrangören.

Ej korrekt anmälan
Om spelare deltar i sådan tävling utan att vara anmäld genom Svenska Volleybollförbundet utgår inga Svenska rankingpoäng.

Korrekt avanmälan
Avanmälan från en internationell tävling måste ske senast kl 12.00, svensk tid, två vardagar innan det tekniska mötet i aktuell tävling. Skickas till This is a mailto link inklusive skäl, eventuellt läkarintyg och andra handlingar.

Avanmälan innebär alltid att en administrativ avgift, enligt ekonomiska bestämmelser tas ut av spelarnas förening/ar.

Rapportering efter tävling
Efter deltagande i utländsk tävling är det den enskilde spelarens skyldighet att skicka följande uppgifter till This is a mailto link för att erhålla svenska rankingpoäng. Information om lagets snittranking (baserat på entrypoäng) för aktuell TP då tävlingen spelas samt fullständig resultatlista där samtliga matchresultat visas. Rankingpoängen kommer att tilldelas spelaren tidigast första vardagen efter att dessa uppgifter är förbundet tillhanda.

Inga Svenska rankingpoäng utgår vid till exempel vid spel i USA, inbjudningstävlingar som inte är homologerade eller på nationstourer.

Uppdaterad: 22 NOV 2017 12:51

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info