Hoppa till sidans innehåll
Foto: Armand Lenoir / The Agency

Utlandskollen: Svenska framgångar i Montpellier och Oslo

2018-09-03 10:55
Dubbla silver på inofficiella nordiska mästerskapen i Norge och framskjutna placeringar i Frankrike. Häng med när vi tar en titt på vad våra svenska beachvolleytandems presterat internationellt den gångna veckan.
  • Uppdaterad: 2018-09-03 10:55

31 augusti - 2 september avgjordes vad som kallats inofficiella NM (nordiska mästerskapen) vid Jernbanetorget i centrala Oslo. Tre svenska lag fanns på plats, två damsidan och ett på herrsidan.

Svenska mästarna samt nyblivna tourfinalsegrarna Kristina och Susanna Thurin fick återigen ställa sig på pallen. Duon spelade hem ett silver efter att ha fått se sig besegrade av hemmaspelande Hjortland/Lunde i en tät tresetare (15-21, 21-19, 14-16) i finalen. Camilla Nilsson och Sofia Ögren slutade i sin tur på fjärde plats efter förlust mot just Thurinarna när lagen gjorde upp om en plats i semifinalerna.

På herrsidan imponerande Viktor Jonsson och Linus Frantzich genom att kopiera Thurin-tvillingarnas bedrift. Laget gick hela vägen till final där de slutligen fick kapitulera i två raka set mot Houman/Stormly (11-21, 15-21). Silver på både dam- och herrsidan, alltså!

Fullständig resultatlista finns här!

Tholse/Molin femma i Frankrike

28 auguti - 1 september avgjordes en enstjärnig världstourtävling i Montpellier, Frankrike. Turneringen var speciell i och med att den markerade starten för kvalificeringsprocessen till OS 2020 i Tokyo.

Totalt tre svenska lag klev in i turneringen, två på herrsidan och ett på damsidan. För svenska mästarna Peter Lundgren och Jakob Wijk Tegenrot slutade tyvärr äventyret redan i den första kvalomgången. Norrmännen Henriksveen/Løkken avgick med segern via 21-14, 23-21. Desto bättre gick det då för Johanna Wikberg och Felicia Granberg. Laget klev direkt in i den andra kvalomgången och stod där som segrare efter 2-0 (21-16, 21-17) i set mot japanskorna Matsuyama/Wada. I huvudturnerneringen blev det dock respass direkt efter två raka 0-2-förluster, men laget kunde ändå glädja sig över att resa hem till Sverige med en trettondeplats samt 90 färska poäng i bagaget.

Bäst gick det för Linus Tholse och Jakob Molin. Laget klev direkt in i Main draw och stod som gruppsegrare efter en WO-vinst samt en imponerande 2-1-seger mot hemmaspelande Di Giantommaso/Silvestre som sedermera skulle sluta som bronsmedaljörer i turneringen. I den efterföljande kvartsfinalen tog det dock stopp. Schweizarna Breer/Haussener vann i två raka (21-17, 21-13) och skickade därmed ut Nyköpings FK-duon ur World Tour-tävlingen. Tholse/Molin slutade därmed på en femteplats, vilket gav 120 internationella rankingpoäng.

Länkar
Officiell turneringssajt

Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info