Hoppa till sidans innehåll
Foto: Simon Ekbäck

Beachvolley-SM 2018 blir rekordstort

2017-11-10 11:00
2018 års upplaga av Beachvolley-SM ser ut att bli rekordstor. Nu står nämligen klart att tre nya tävlingsklasser tar plats på programmet.
  • Uppdaterad: 2017-11-10 13:03

Vi befinner oss visserligen bara i början av november, men planeringen inför Beachvolley-SM 2018 pågår för fullt.

Sedan tidigare står klart att SM-veckan flyttar till Tylösand, där mästerskapet ska avgöras fem år framöver som en del av SummerSmash Festival. 2018 års upplaga av Beachvolley-SM går av stapeln vecka 31, från måndagen den 30 juli till söndagen den 5 augusti.

Den stora evenemangsytan som Tylösand ger tillgång till skapar möjligheter för både mer kringarrangemang och fler beachvolleyplaner, något arrangörerna Beachtravels och Svensk volleyboll vill ta vara på.

”Mötesplatsen växer”

Nu står klart att Beachvolley-SM växer. Antalet tävlingsklasser utökas till 28. Vi välkomnar U23, Ungdoms-mixed (U18) och Junior-mixed (U20) in på det redan fullspäckade programmet. 2018 års upplaga av SM-veckan kommer därför sannolikt bli den största någonsin, sett till såväl antalet tävlingsklasser som antalet deltagare.
- Det här blir jättehäftigt! Beachvolley-SM är ett av våra allra största evenemang och en stor och viktig mötesplats för Svensk volleyboll. Med de nya tävlingsklasserna skapar vi förutsättningar för ett större utbud för utövarna, samtidigt som mötesplatsen utvecklas och växer ytterligare, säger Svenska Volleybollförbundets generalsekretare Bengt Wicksell.

U23-SM i volleyboll introducerades för ett par år sedan. Nu gör tävlingsklassen sitt inträde även i beachvolleysammanhang.
- Det har varit ett önskemål om att lägga till U23, då många juniorspelare tycker att steget från U20 till senior är för stort. Vi tycker att det är jättebra om så många unga spelare som möjligt fortsätter att satsa på vår sport och U23 kan vara viktigt för att skapa motivation för detta, säger BeachTravels Rasmus Jonsson.

Miniormästerskapet ersätter

Dessutom blir det namnbyten på två tävlingsklasser: U16-SM byter namn till Flick-SM respektive Pojk-SM. Och U18-SM heter numera Ungdoms-SM. En annan nyhet är att Miniormästerskapet ersätter Tremannamästerskapet. Turneringen bygger på Miniorbeachvolley, som vid årsskiftet adderas till utbudet av tävlingsklasser för ungdomar, där det helt ersätter Tremannabeachvolley. Mer information om Miniorbeachvolley finns här!

Se till att boka boende så snart som möjligt. Det må kännas långt till nästa sommar, men det gäller att vara ute i god tid. BeachTravels har förhandsbokat över 800 sängplatser till deltagarna på SM. Mer information om de olika boendena finns här!


 

PRELIMINÄRA SPELDAGAR - KLASS FÖR KLASS

Klass

Gruppspel

Slutspel

 

Minior Svart

Tisdag

Onsdag

 

Minior Röd

Tisdag

Onsdag

 

Minior Grön/Blå

Tisdag

Onsdag

 
       

Flick-/Pojk-SM (U16)

Fredag

Lördag

 

Ungdoms-SM (U18)

Onsdag

Torsdag

 

Mixed-SM Ungdom (U18)

Fredag

Lördag

 

Junior-SM

Måndag

Tisdag

 

Mixed-SM Junior

Fredag

Lördag

 
       
U23 Onsdag Torsdag  
       
Veteran +35 H och D Måndag Tisdag  

Veteran +40 H och D

Torsdag

Fredag

 

Veteran +45 H och D

Lördag

Söndag

 

Veteran +50 H och D

Måndag

Tisdag

 

Veteran +55 H och D

Torsdag

Fredag

 

 

 

 

 

Mixed-SM

Onsdag

Torsdag

 
Senior-SM Fredag/Lördag Lördag/Söndag  

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info