Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson Tadva Yoken och Camilla Nilsson

OS-kval med fyra svenskor

28 APR 2014 16:36
Camilla Nilsson och Tadva Yoken är tillsammans med Nina Grawender och Karin Lundqvist uttagna till OS-kval i beachvolley. Turneringen, CEV Beach Volleyboll Continental Cup, spelas i Bournemouth i juni.
  • Skapad: 28 APR 2014 16:36

Sverige går in i damernas CEV Beach Volleyball Continental Cup, som utgör en del av OS-kvalet inför OS i Rio 2016, den 20 juni i Bournemouth, England. Motståndarnationer är England, Slovakien och Irland och de 3 högst placerade nationerna går direkt vidare till omgång 2, som spelas under 2015.

Två rutinerade lag

Den svenska truppen kommer bestå av två lag; damlandslaget Karin Lundqvist Katrineholms VK och Nina Grawender Göteborg BC, samt Camilla Nilsson och Tadva Yoken, Södertälje VBK. Camilla och Tadva har en framgångsrik säsong 2013 med bland annat SM-guld i bagaget, de är Sveriges högst rankade nationella
lag och har även provat på spel internationellt tillsammans. 2014 har de varit på träningsläger i Spanien och ska närmast till Portugal innan de startar den nternationella säsongen i Turkiet med en tävling i Antalya den 6 maj.

Karin och Nina har haft mycket bra förberedelser inför denna säsong med 3 månader i Brasilien och efter en otursam sorti med minsta möjlig marginal i säsongsöppningen i Fuzhou, Kina, så fortsätter närmast tävlandet på World Tour med spel i Shanghai Grand Slam med början onsdag 30 april. 

- Det skall bli roligt med CEV Beach Volleyball Continental cup och jag tror att vi har väldigt goda chanser att avancera inte bara från denna första fas utan även längre i tävlingen. Det här är en viktig del i kvalet mot OS 2016 och förhoppningsvis kan det innebära en bra möjlighet för oss att ha deltagande i Rio, kommenterar landslagschef Hannes Brinkborg.

Bilden nedan: Nina Grawender och Karin Lundqvist på World Tour i Kina, foto: FIVB.

Karin Nina Fuzhou april

 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info