Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Hansson/Lundqvist Svenska mästare

29 JUL 2012 16:10
Rutinerade Karin Lundqvist och Tora Hansson vann över Sofia Ögren och Anna Åsberg i SM-finalen på Skrea Strand. Göteborgarna Ögren/Åsberg lyckades inte komma upp i sin höga nivå som de höll förra helgen då de vann sitt första tourguld någonsin tillsammans. Nu blev det istället Hansson/Lundqvist från Malmö BC/Katrineholms VK som knep guldpokalen.
  • Skapad: 29 JUL 2012 16:10

- Det känns väldigt skönt att vi spelade så bra idag och kom upp i en bra nivå. Vi har haft en mycket bra turnering och lärt oss en hel del spelmässigt tillsammans här på Skrea strand, säger Karin Lundqvist.

Det var Tora Hanssons allra första SM-guld. I fjol kom hon på en tredjeplats tillsammans med Camilla Nilsson och var årets genombrott för fyra år sedan. Hon har de senaste åren satsat på internationellt spel.

- Jag hade absolut inte vågat räkna med det här, men vi fick till vårt aggressiva spel i finalen och servade dessutom bra. Vi njöt och spelade avslappnat, säger Tora.

Dagens vinst innebär ett femte SM-guld för Karins del, som har en gedigen meritlista, med bl.a. en tredjeplats på världens bästa liga, Banco do Brasil samt 43 världstourtävlingar.

- Både semifinalen mot Camilla Nilsson och Anne-Lie Rininsland och finalen var välspelade. Det är kul att Tora har spelat så bra som hon gjort, särskilt som det gäller ett SM-guld. Vi har haft roligt tillsammans och attityden bland alla spelarna har varit väldigt bra genom hela SM-turneringen, säger Karin Lundqvist.

Sofia Ögren/Anna Åsberg Göteborgs BC) - Tora Hansson/Karin Lundqvist (Malmö BC/Katrineholms VK) 0-2 (12-21,17-21)

Samtliga SM-resultat

Bilder från SM

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info