Hoppa till sidans innehåll

Starta NIU Volleyboll


I dag finns det två NIU-skolor som bedriver volleybollverksamhet, Falkenbergs gymnasieskola (för pojkar & flickor) och Lindeskolan i Lindesberg (för flickor). Från och med hösten 2017 är också Solna gymnasium certifierad som NIU Volleyboll.

Vill ni starta NIU Volleyboll?

Allmänna certifieringskrav hittar ni här:http://www.svenskidrott.se/globalassets/svenskidrott/dokument/undersidor/idrottsgymnasium/reviderade-certifieringskrav-niu-.pdf

De grenspecifika kraven finns här (länk)!

Så här går det till att söka

Kommunen eller enskild huvudman är anordnare för nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) men verksamheten drivs i samverkan med berört specialidrottsförbund (SF). En nationellt godkänd idrottsutbildning riktar sig främst till ett lokalt och regionalt upptagningsområde.

En skolhuvudman som vill ansöka om NIU ska kontakta berört specialidrottsförbund (SF) och begära att de ska tillstyrka ansökan. Ansökan ska vara SF tillhanda senast 1 november.

En skolhuvudman som vill anordna NIU ska också ansöka hos Skolverket för offentlig huvudman och hos Skolinspektionen för enskild huvudman. Skolverket fattar beslut senast under september. Därefter fattar Skolinspektionen beslut för enskild huvudman om rätt att bedriva utbildningen.

Ansökningsformulär finns tillgängliga på myndigheternas webbplatser mellan 1 nov till 31 januari.

Ansökan ska vara Skolverket eller Skolinspektionen tillhanda senast den 31 januari året före beräknad start.

Alla huvudmän som önskar komma in med en ansökan för NIU med start hösten 2018 måste senast 31 januari 2017 komma in med en ansökan till Skolverket eller Skolinspektionen, med tillstyrkan från SF.

Foto: Falkenbergsbild

Uppdaterad: 2016-10-19 12:33
Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

 

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info