Hoppa till sidans innehåll

XPS Volleyboll


XPS Volleyboll är en lättillgänglig, digitaliserad övnings- och kunskapsbank för planering, analys och kommunikation inom idrott och träning. Tjänsten är till för alla som är nyfikna att lära sig mer om volleyboll och beachvolley. Det bästa av allt? Verktyget finns tillgänglig gratis för hela Svensk volleyboll via både webb och app!

XPS Volleyboll erbjuder både färdiga övningar och träningsprogram. Det hela levereras via både text och bild, och i flera fall även filmklipp. Tjänsten innefattar övningar för allt ifrån Kidsvolley och Fyrmanna, hela vägen upp till seniornivå. Dessutom utgör verktyget en plattform för kursmaterial och andra dokument som kopplas till tränar- och domarutbildningar.

XPS Volleyboll har stor potential. Svensk volleyboll har skapat en grund med dokument, övningar och träningsprogram som varje användare kan utveckla efter eget behov och egna önskemål. Som användare kan du använda befintligt material och få del av automatiska uppdateringar. Du kan också skräddarsy XPS Volleyboll för att passa just din klubb, ditt lag eller dig personligen. Lägg till eller ta bort mappar, övningar, träningsprogam alltefter dina behov. Filma själv eller länka till youtubeklipp, producera egna dokument eller länka till befintliga internetsidor - enkelt eller avancerat, du bestämmer! 

XPS Volleyboll är alltså inte en färdig produkt. I dess första utförande publiceras vad som hunnits med så här långt. Än så länge finns bara några få beachvolleyövningar och det jobbas för att fylla på med den biten. Och det är där vi hittar XPS största styrka. Innehållet är levande och är enkelt att bygga ut och avancera. Riksträningscentrum (RTC) kommer kunna fylla på med nytt material allt eftersom.

XPS Volleyboll baseras på plattformen XPS Network som är väletablerat bland elittränare och atleter världen över. Utvecklingsarbetet har pågått sedan februari 2015. Och nu bär det alltså frukt.

Till Övningsbanken
Till Dokumentbanken

Registrera dig för en licens

Med en licens får du som användare tillgång till hela XPS Volleyboll - både webb, app och desktop-version - och kan utnyttja verktygets potential till fullo. Webb- och app-verktyget ger dig access till övnings- och kunskapsbanken. Desktop-versionen ger dig i sin tur möjlighet att skapa helt nya övningar - från scratch. Möjligheterna är enorma!

Steg för steg - skaffa licens:
1. Klicka in på www.sidelinesports.se (öppnas i ny flik).

2. I huvudmenyn, välj fliken "Skapa konto".

3. Fyll i fullständigt namn, e-post och land ("Sweden") och telefonnummer.

4. VIKTIGT! I fliken "Roll" väljer du alternativet "Tränare".

5. I fältet "Sport", som nu poppade upp, väljer du givetvis alternativet "Volleyboll".

6. Nu är ditt konto registrerat! Avsluta med att ladda ned programvaran till din PC/Mac. Via den här länken ( www.sidelinesports.com/xps ) kan också ladda ned programvaran vid ett senare tillfälle. Mobilappen heter XPS Network och finns tillgänglig via både App Store (Iphone) och Google Play (Android). De inloggningsuppgifter du uppgav vid registreringen fungerar även här.

Ladda ner appen/desktop-versionen

När du registrerat ditt konto (se ovan) kan du ladda ner både mobilappen och desktop-versionen (PC/Mac).
Mobilappen: …heter XPS Network och finns tillgänglig via både App Store (Iphone) och Google Play (Android). De inloggningsuppgifter du uppgav vid registreringen fungerar även här.
Desktop-versionen: … finns via den här länken ( www.sidelinesports.com/xps ).

Välkommen till XPS Volleyboll!

Uppdaterad: 2017-06-08 15:02
Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info