Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse

2017-11-12 09:00
Två av tre barn rör sig för lite. Därför är Svensk volleyboll med i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse.
  • Uppdaterad: 2017-11-12 09:00

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier. Centrum för idrottsforskning* har larmat om att två av tre fyraåringar inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag. Det vill vi ändra på! Därför har vi engagerat oss i Svenska Spels och Riksidrottsförbundets satsning på att få fler i rörelse. Genom att inspirera fler barn, ungdomar och vuxna till att röra på sig kan vi tillsammans göra idrotten ännu mer välkomnande, tillgänglig och inspirerande för fler människor.

I samarbetet ”Framåt för fler i rörelse”, som vi är en del av, lyfts nu frågan bland annat i en gemensam kampanj för att belysa problemet med stillasittande livsstil och de hälsorisker som stillasittandet medför. Allt för att få fler i rörelse!

*Källa: CIF https://centrumforidrottsforskning.se/sv/regeringsuppdrag-uppfoljning-av-statens-idrottsstod/rapporter/de-aktiva-och-de-inaktiva-2016

Skribent: Herman Sewelén
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info