Hoppa till sidans innehåll

Policy profilkläder


Svensk volleybolls policy för profilering och klädsel gäller för förbundets ledare, tränare, landslagsspelare, avtalsspelare i beachvolley, förtroendevalda, personal och andra som utför uppdrag i Svensk volleybolls regi. De som omfattas av denna policy ansvarar att känna till policyns innehåll och att uppträda i enlighet med gällande regler. Om man tappar, byter, ger bort eller säljer kläder som skall användas i enlighet med policyn för profileringskläder, är vidkommande själv ansvarig för att bekosta ny utrustning.

Denna policy för profilering och klädsel ingår som bilaga till avtal med spelare, tränare och övrig organisation.

Svensk volleybolls landslagsspelare och övrig organisation är i samband med träning, tävlingar och i andra ”officiella sammanhang” skyldiga att använda Svensk volleybolls klädsponsor och utrustning som Svensk volleyboll tillhandahåller.

Som ”officiella sammanhang” räknas:

Deltagande/närvarande i tävlingar nationellt och internationellt

Träning/träningsläger
- resa till/från tävlingar och träning
- möten, samlingar, arrangemang i regi av Svensk volleyboll
- deltagande på Svensk volleybolls arrangemang och/eller annan aktivitet i regi av Svensk volleyboll, till detta räknas också uppdrag där vederbörande är uttagen/ålagd att representera Svensk volleyboll.

Avtal som avtalsspelare i beachvolley ingår och som berör denna policy ska vara i enlighet med FIVB:s, CEV:s, SOK:s och SVBF:s gällande regelverk och bestämmelser.

I Svensk volleybolls policy för profilkläder ingår både tävlingskläder och fritidskläder.

Svensk volleyboll skall se till att ledare, tränare, landslagsspelare, avtalsspelare i beachvolleyboll, förtroendevalda, personal och andra som utför uppdrag i Svensk volleybolls regi av Svensk volleyboll har uppdaterad och tillräcklig utrustning.

Om en landslagsspelare, avtalsspelare i beachvolley är annan som omfattas av denna policy osäker på användning av klädsel/profilering ska denne kontakta kansliet.

Generalsekreteraren har rätt att verkställa reduktion och/eller stopp av belopp som tillfaller avtalsspelare i beachvolleyboll om det förekommer brott mot Svensk volleybolls policy för profilering och klädsel.

Vid brott mot och/eller misskötsel av denna policy ska SVBF skriftligt uppmärksamma den felande på felet och ge den felande möjligheter att rätta till felet. Om felet inte rättas till eller om den felande åter felar kan SVBF:
1. Reducera ekonomisk ersättning till berörd person.
2. Stänga av personen från uppdrag inom SVBF.

Policy profilkläder

Uppdaterad: 2017-05-11 13:25
Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info