Hoppa till sidans innehåll

Policy för miljöfrågor


Svenska Volleybollförbundets miljöpolicy bygger på en insikt om att jordens resurser är begränsade, samt att naturens förmåga att hantera den belastning som vår mänskliga existens innebär, och de verksamheter vi utför, också är begränsad.

Svenska Volleybollförbundets miljömål

Svenska Volleybollförbundet ska beakta miljöaspekterna vid inköp av varor och tjänster, till exempel datorutrustning och inventarier. Även leverantörens miljöarbete ska vägas in vid inköpsbeslutet. 

Svenska Volleybollförbundet ska informera partners och leverantörer om vår miljöpolicy och vårt miljöarbete. Vi ska uppmana vår personal att såväl under som efter arbetstid minska användningen av engångsprodukter som inte kan återvinnas.

Svenska Volleybollförbundet ska kontinuerligt utveckla och anpassa funktioner i våra lösningar och tjänster så att de förbättrar miljöarbetet hos våra medlemmar.

Svenska Volleybollförbundet ska vid val av transportmedel alltid söka det mest miljövänliga alternativet. Vid transporter till och från arbetet uppmuntras personal att gå till fots, cykla eller åka kommunalt. 

Svenska Volleybollförbundet ska arbeta för att minska användning av förbrukningsmaterial, till exempel genom att skicka dokumentationer, och liknande, på elektronisk väg istället för att göra utskrifter som skickas per post. Vi ska innan vi genererar utskrifter överväga om det är absolut nödvändigt att ha materialet på papper och om vi måste ha så många kopior som vi skriver ut. Förbrukningsmaterial och förpackningar ska källsorteras.

Svenska Volleybollförbundet ska kontinuerligt arbeta för att sänka energiförbrukningen. 

Svenska Volleybollförbundet ska sträva efter att ständigt förbättra sitt miljöarbete.

Denna miljöpolicy är fastställd av Förbundsstyrelsen 2010-06-14 och reviderad 2014-08-16 och gäller tills annat beslut fattas.

Riksidrottsförbundets miljö- och klimatpolicy

Policy för miljöfrågor i pdf-format

Uppdaterad: 2017-05-11 13:23

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info