Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Övergripande
EU har beslutat om en ny dataskyddsförordning som reglerar hur personuppgifter får hanteras – GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR träder i kraft den 25 maj 2018 och ersätter personuppgiftslagen (PUL).

GDPR kommer att påverka idrotten, såväl förbund som föreningar. Riksidrottsförbundet (RF) har det övergripande ansvaret för att förstå och tolka hur GDPR påverkar oss inom idrotten. RF har därför tagit fram en gemensam uppförandekod (uppförandekod är i detta sammanhang en juridisk term) för hur vi inom idrotten ska hantera personuppgifter utifrån att stärka individens rättigheter kring sina uppgifter, men även för att vi som organisationer ska leva upp till GDPR. RF har även tagit fram instruktioner och mallar som underlättar för såväl föreningar som förbund att följa GDPR.

Stöd till Volleybollförbundets medlemmar
Volleybollförbundet lutar sig på Riksidrottsförbundets arbete med GDPR. För att påbörja och hitta struktur i ert arbete med GDPR finns en checklista framtagen av RF.  Samtliga mallar och instruktioner som omnämns i checklistan återfinns här. 

Profixio
Nästa gång en användare loggar in på Profixio måste personuppgiftshanteringen godkännas för att kunna fortsätta användningen efter den 25 maj.

Volleybollförbundets intigritetspolicy
Här hittar du Volleybollförbundets intigritetspolicy.

Mer information och stöd
Riksidrottsförbundets sida för information och stöd i personuppgiftshantering.
På denna sida hittar ni samtliga mallar och instuktioner RF tagit fram.
Svar på vanliga frågor om GDPR.
Information om GDPR i relation till IdrottOnline.
För frågor om dataskydd kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 16:41
Skribent: Svensk volleyboll
Epost: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info