Hoppa till sidans innehåll

Nyheter


I enlighet med gällande bestämmelser har förbundsstyrelsen klubbat det som ska gälla för den kommande säsongen.
 
Linköpings VC:s och VK Orions respektive damlag tar klivet upp i volleybollens finrum. Från och med säsongen 2017/18 spelar de i Elitserien.
 
Säsongen 2016/17 spelas inget elitseriekval på damsidan. Istället kliver VK Orions och Linköpings VC:s respektive damlag direkt upp i volleybollens finrum.
 
Lunds VK:s herrar tar klivet upp i volleybollens finrum. Från och med säsongen 2017/18 är de ett elitserielag. - Det känns inspirerande - ett givet mål och något som klubben har strävat efter länge, kommenterar sportchef Linus Oscarsson.
 
Säsongen 2016/17 uteblir elitseriekvalet på herrsidan. För få av de aktuella lagen har anmält intresse att delta. Istället kliver Lunds VK:s herrar direkt upp i volleybollens finrum.
 
Efter söndagens avslutande grundserieomgång gjorde topplagen sina val. Här nedan är alla kvartsfinalserier i SM-slutspelet 2017.
 
Tidigare i dag presenterade vi volleybolldamernas landslagsprogram. Nu har det blivit dags för herrarnas motsvarighet, som bjuder på både VM-kval och EuroLeague-debut.
 
Damlandslaget i volleyboll har en högintressant vår och sommar framför sig. I maj väntar åtta landskamper i och utanför Sverige. Det hela laddar upp inför juni månads EuroLeague-äventyr.
 
Riksidrottsnämnden meddelar att det inte finns skäl att ge prövningstillstånd för Falkenberg VBK:s överklagan i ett ärende som rör tillämpningen av volleybollens tävlingsbestämmelser.
 

Link visar oss Italien

(2017-02-14 11:32)
Jacob Link har tagit över Svensk volleybolls Instagramkonto. Häng med när han visar oss livet i Italien, Serie A och Pallavolo Padova.
 
Första remissvägen är avslutat och nu går Tävlingsbestämmelserna för Volleyboll ut för den andra och avslutande remissomgången. Föreningarna har till den 16 februari på sig för att komma in med synpunkter.
 
Tävlingsnämnden har fattat beslut om att avslå Falkenbergs överklagande av Tävlingsledningens beslut att inte förlänga dispensen från Tävlingsbestämmelsernas §37 avseende en av lagets spelare.
 

Dardan tar över Instagram

(2017-02-02 07:43)
Dardan dominerar Instagram! Svensk volleybolls officiella Insta-konto har vandrat vidare och befinner sig nu i landslagspassarens ägo. Häng med Hylte/Halmstadsliraren under en händelserik vecka.
 
Falkenbergs VBK vinner NEVZA Club Championships 2017 och kan därmed titulera sig nordiska klubblagsmästare. Hallänningarna besegrade danska storklubben Gentofte Volley med 3-1 i söndagens finalmatch.
 
Kommande helg avgörs Nevza Club Championships. Falkenbergs VBK arrangerar herrarnas finalhelg och siktar på att utmana om titeln. Volleykanalen livesänder samtliga sex matcher.
 

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info