Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peo Sjöberg/Ateljé Änggatan

Lång resa för match mot nykomlingarna Lund

2016-12-02 08:00
På söndag sätter vi oss i minibussarna för att åka 50 mil till Idrottshallen i Lund där vi kl 17.30 spelar mot årets nykomlingar i serien.
  • Uppdaterad: 2016-12-02 10:03

Lund är nya i elitserien för i år men flertalet av spelarna har erfarenhet från elitseriespel i andra klubbar. Även den danske tränaren Michael Jensen har erfarenhet från svenska elitserien då han 2010-2011 coachade Lindesberg. Laget har fått en väntat tuff start på säsongen och har hittills inkasserat 2 poäng efter sin 3-2 vinst mot RIG Falköping, men de har tagit set mot Gislaved och Sollentuna och stundtals spelat jämt mot många av lagen de mött. Lagkaptenen Lovisa Bergh har flera elitsäsongen bakom sig både på RIG Falköping och i Sollentuna och hon bidrar förutom med poäng (52p) även med erfarenhet och ett lugn på planen. Sedan hon senast spelade i eliten har hon dock skolats om från center till spiker och hon huserar nu både på vänster- och högerkanten. Sara Hansson är lagets hittills bäste poängplockare (59p) och även hon har erfarenhet från elitserien men då med Svedala. Lagets tredje och fjärde bästa poängplockare Emelie Hedenberg (44p) och Lily Topic (43p) är två unga framtidsnamn som båda gått på RIG Falköping tidigare och där speciellt Lily Topic gjort sig ett namn som en duktig blockare. Coach Michael har en stor trupp till förfogande vilket ger honom stora möjligheter till förändring och ger laget bra träningsmöjligheter, det gör det även lite klurigt att möta laget då vi inte kan veta vilka spelare som kommer starta eller på vilka positioner. I sin senaste match mötte laget HylteHalmstad på bortaplan och förlorade med 3-0 men vissa av spelarna kommer till matchen på söndag stärkta av ett bra resultat på U23-SM som spelades i Södertälje förra helgen där de knep 3:e platsen före Sollentuna.

Efter en spelledig helg och lite välförtjänt vila har vi tränat på hårt under veckan och vårt stora fokus är blocket där vi hittills inte har lyckats så bra som vi velat. Tyvärr så blir vi inte riktigt av med de tuffa förkylningar som har snurrat i laget och därför har vi saknat några spelare under de två träningsveckor vi haft. Förhoppningsvis kan alla ändå vara med vid söndagens match. I vår senaste match vann vi mot Sollentuna med 3-0 och hade då nöjet att spela runt på hela laget och ge alla våra spelare chansen att vara i hetluften. Det återstår nu två omgångar av elitserien innan strecket för GP ska dras och med våra nuvarande 18 poäng i serien har vi möjlighet att säkra vår plats till den ärofyllda turneringen redan på söndag. Vinst innebär att vårt försprång gentemot Gislaved på 5:e platsen blir ointagligt och vi har då vår plats klar, alltså en match med mycket för oss att spela om. Förutom blocket, som jag redan nämnt, så vill vi göra en stark anfallsmatch och jobba mycket på vårt eget spel i denna match. Lund är som sagt nya i elitserien och om vi håller vår nivå i spelet samt håller nere våra egna misstag så är detta en match vi bör vinna. Dock så är det såklart viktigt att inte underskatta våra motståndare som har allt att vinna och vi ska för första gången spela i Idrottshallen i Lund, en hall som vi tidigare aldrig ens besökt. Den långa resan dit är något annat som blir en utmaning och det gäller att vi kan behålla fokus under den långa dagen innan matchstart 17.30. Förhoppningsvis kan vi fira andra advent med en seger och säkrat spel i GP efter nyår.

Foto: Peo Sjöberg

Skribent: Matilda Wikander, Örebro VBS
Epost: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info