Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Norge plockar sin första vinst

2014-05-10 22:02
I dagens andra EM-kvalmatch var det dags för Norge att ta sig an Georgien och norskorna lyckades hämta sin första vinst med övertygande 3-0.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 17:15

I både första och tredje set dominerade norskorna och det var inget snack om vilket lag som var det bästa. Andra set innehöll många spänningsmoment och blev en riktig rysare. Setet var turneringens längsta hittills och slutade 32-30 till norskorna efter många georgiska setbollar.

Norskorna spelade med energi och kämpaglöd och hade även bra centerspel. Georgien tog mycket poäng i block men hade i stort sett inte särskilt mycket att säga till om. På läktaren kunde man hitta norska fans som viftade med sina flaggor och hjälpte till att heja fram sitt lag till vinst.

Norges coach Odd Atle Ekerhovd är nöjd med dagens match.
- Det gick som planerat i första och sista set. I andra set gjorde vi det lite väl svårt för oss själva. Det var dock riktigt roligt att vi kunde vinna det setet och vi hade en härlig moral och lagkänsla.

Viktig match imorgon

Förväntningarna är stora inför morgondagens match mellan Sverige och Norge, en match som är extremt viktig för båda lagen. Odd Atle Ekerhovd är förväntansfull inför matchen:
- Det kommer nog bli en bra match och det kan hända att en del spelare från båda lagen är lite nervösa eftersom det är en såpass avgörande match. Det glädjer oss att få möta Sverige på deras hemmaplan imorgon.

- Nu ska vi äta, vila och analysera motståndet inför morgondagen, fortsätter Odd. Vi ska fokusera på att ha ett bra humör, känsla och en stor vilja imorgon.

Norge-Georgien 3-0 (25-19, 32-30, 25-15)

/Tanja Peltoarvo

 

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


 VI STÖDER

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-640 30 50
E-post: This is a mailto link

Se all info